donderdag 11 juli 2013

Het proces van besef en het geluid van verandering

De symboliek van de te snel werkende schildklier
En dan komt er opeens een dag dat je een duwtje in je rug krijgt. Het duwtje in de rug werd veroorzaakt door een toegestuurde tekst via @OntWikkeltZich op Twitter over de symboliek van de te snel werkende schildklier.

Bij het lezen van de tekst voelde ik in eerste instantie weerstand. Dat is natuurlijk al een teken aan de wand, dat er een kern van waarheid in de tekst zit. Om die reden wilde ik mezelf de tijd gunnen het op me in te laten werken en te gaan begrijpen.

Echt en open zijn
Deze tijd nam ik dan ook en ik begon het steeds beter te begrijpen. Verder kwam er in deze week nog een moment dat @Safeje een vraagstelling had over positief zijn of "the real thing". Ook dit heeft mij aan het denken gezet. Aangezien de meesten toch wel vonden dat je best ook open kunt zijn over de minder prettige kanten van het leven heb ik besloten dat ik óók op Twitter iets meer kan delen. Jammer genoeg zijn er plekken in het "echte" leven, waar ik niet mezelf kan zijn zonder erop afgerekend te worden, gelukkig kan ik dat thuis wel. Ik mag dan wel eens naar doen, maar wat houd ik enorm veel van mijn gezin waar ik gewoon ik kan en mag zijn! ♥♥♥♥

Krassen op de ziel
Mijn jeugd heeft zijn sporen achtergelaten in mijn huidige leven, ik probeer dit wel eens (of meer dan eens) te negeren. Ik vind het lastig om pijnpunten in het nu "zomaar" te gooien op: "Het komt door het verleden". Dat vind ik te gemakkelijk. Echter heeft het me, ondanks dat ik dat niet wil, gevormd en net als ieder ander heb ik krassen op mijn ziel uit mijn verleden.

De lat te hoog leggen
Het zou fijn zijn als ik mezelf de kans gaf om mezelf te zijn. Waarom zou ik meer uit mezelf willen halen als wat er in zit? Op zo'n manier zou ik mijn dochter niet willen pushen, dus het word tijd dat ik daar bij mezelf ook eens mee op houd. Het is goed zoals ik ben en als iets een keer niet gaat, dan gaat het niet.

Stapje voor stapje
Dat het besef er al is, is de eerste stap. Er zijn ook momenten in mijn leven dat het een tijdje beter gaat en dat ik die lat niet zo achterlijk hoog leg. Nu hoop ik dat mijn bewustzijn blijft en dat ik stapje voor stapje mijn rust terugvind en niet zo bozig doe tegen mezelf. Ik waardeer het enorm dat er mensen zijn die me soms net het juiste zetje geven in de goede richting, daar ben ik enorm dankbaar voor!

dinsdag 2 juli 2013

Terug van weggeweest

Afgelopen maand ben ik in Duitsland en Turkije geweest en dat was heerlijk. Nu direct weer in het hectische leven vol met afspraken.

Schildklier
Nu vastgesteld is dat mijn schildklier weer op volle toeren draait besef ik me dat ik meer dan anders op de rem moet staan. Daardoor kan het dus gebeuren dat ik, ondanks dat ik er weer ben, soms even niet online ben. Ik moet mijn energie beter proberen te verdelen.

Voor mezelf ben ik er achter dat mijn schildklier toch wel een dusdanige invloed heeft op hoe ik me voel, dat ik hoop dat er snel een oplossing voor wordt gevonden. Morgen mag ik naar de internist, dus dan zal ik het wel horen.

Koffie en suikers
Doordat ik gemerkt had dat koffie een negatieve uitwerking had op mijn lichamelijke gezondheid heb ik een limiet van maximaal twee koppen koffie per dag gesteld. Dit werkt goed.
Dat niet natuurlijke suikers niet goed voor je zijn is natuurlijk geen nieuws. Om deze reden gebruikte ik al niet veel suikers en sinds gisteren ben ik hier nog beter op gaan letten. De middagtussendoortjes zijn voor mij het moeilijkste, op dit moment mag ik van mezelf nog één keer per dag een kleinigheidje met suiker, dat kan een koekje zijn, of een boterham met zoet beleg. Natuurlijke suikers, zoals die in fruit zitten, mag ik uiteraard wel van mezelf blijven gebruiken.